Столичният бизнесмен Вене Сотиров е в неизвестност от снощи.

До ранния следобяд от МВР отказваха всякаква информация за случая. Едва в 14 ч. от пресцентъра на ведомството потвърдиха за отвличането.

По-късно стана ясно, че близките на бизнесмена са подали официално сигнал в полицията, че той е изчезнал.

Сотиров, на 64 години, участва като съдружник в няколко фирми. Има и бизнес с хранителни продукти и с машини. 

Той е видян за последно снощи около 19.30 часа, докато паркирал автомобила си пред блок 133 в ж.к. "Сухата река", където живее.
Според съседи на похитения, няколко мъже, облечени с черни дрехи, са пристигнали пред дома му.

Част от съседите твърдят, че похитителите са били в полицейски униформи. Според другите обаче това не е било така.

Различните източници сочат, че Сотиров е спрян от двама души, въоръжени с пушки или автомати, и вкаран насилствено в бял автомобил. В колата според други съседи е имало още двама души.
Върху автомобила е поставена синя полицейска лампа.

Очевидци разказват също така, че Сотиров оказал съпротива, а при качването му в колата, с която бил отведен, изпуснал ключовете за дома и автомобила си.

В непосредствена близост до блока и един от гаражите има следи от кръв, уточнява БТА.

Минути след похищението на бизнесмена на местопрестъплението пристигат полицаи от 5-то РУ на МВР. Първоначално те казват на роднините на похитения, че той е задържан за рутинна полицейска проверка.

Разследващите казват още на близките, че Сотиров е вкаран в автомобил, който е излязъл от гаражите на 5-то РУ на МВР. Към момента обаче явно се работи по версията за похищение.

Справка в Търговския регистър показва, че Вене Сотиров участва в управителните съвети на на четири фирми "Мургаш КООП" АД, Кооперативна търговия "Мургаш КООП", Кооперация Централен кооперативен съюз", Кооперация "Градски кооперативен съюз-София", председател е на управителния съвет на още две фирми - "Всестранна районна кооперация "Мургаш" и КООП "Търговия и туризъм" АД. 

Информацията за изчезването на Сотиров се случва дни след като  бизнесменът Киро Киров, собственик и основател на фирма КИРОВ АД, вносител на строителна техника и машини, беше освободен.

Той беше пуснат на свобода, след като синът му Иван предаде откуп на похитителите. Размерът на сумата не е ясен, но се предполага, че е около 600 000 евро. Киров беше отвлечен на 28 март.