Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Християн З. за причинена средна телесна повреда. Случаят е от 2018 година. Това съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият Християн З. живеел в апартамент под наем в София. Наемодател на апартамента била Н.В.Х., чийто син Н.С.Х., именно пострадал в бой с подсъдимия.

На 09.10.2018г. Християн З. дошъл за предизвестие за прекратяване на договора за наем на жилището, но останал недоволен от датата за напускане на апартамента - 15.10.2018г. и се опитал да удари жената, при което се е намесил нейният син.

При дърпането обвиняемият съборил Н.С.Х. на пода, като последният паднал върху дясното си рамо. С тези действия Християн З. причинил на Н.С.Х. контузия на дясна раменна става. Според закона, травмата води до "трайно затрудняване движенията на десен горен крайник за срок по дълъг от 30 дни".

Шумът от случилото бил чут от свидетели, които отишли до апартамента и видели, че около носа на Н.Х. имало кръв и се обадили на тел. 112, за да съобщят за случая.

Предстои делото срещу обвиняемия Християн З. да продължи в съда.