31-годишният М.Д., задържан във връзка с убийството на мъж в Добрич, е вменяем и може да носи наказателна отговорност според резултатите от съдебно-психиатрична експертиза, назначената от Окръжна прокуратура - Добрич. Това съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

Заключението е, че към момента на убийството М.Д. е могъл да разбира свойството и значението на извършеното деяние и да ръководи постъпките си. Във връзка с разследването има назначени също ДНК и видео техническа експертизи. Очакват се тяхното изготвяне и заключенията от тях с оглед продължаващата работа по случая.

Информацията бе предоставена на медии в Добрич от административния ръководител на Окръжната прокуратура Радослав Бухчев по време на брифинг, след разрешение на наблюдаващия случая прокурор.

Припомняме, че престъплението беше съобщено на 7 март. Жертвата, 56-годишен местен жител, е бил намушкан до детска площадка, което е довело до смъртта му. М.Д. е задържан първоначално за 72 часа, а в последствие по искане на Окръжната прокуратура, Окръжен съд - Добрич определя мярка за неотклонение "задържане под стража" за 31-годишния мъж.

Поради наличието на данни, че задържаният страда от психично заболяване, е била назначена съдебно-психиатрична експертиза.

На 11 април излезе допълнителна информация, че дни преди фаталния случай извършителят на престъплението е нападнал още един човек. На 25 февруари друг мъж се е разхождал в парка и изневиделица е бил намушкан от М.Д. с ловджийски нож.

Прокуратура разбрала със закъснение за другото нападение на извършителя на убийството в Добрич

Прокуратура разбрала със закъснение за другото нападение на извършителя на убийството в Добрич

От полицията твърдят, че са я уведомили своевременно