От Районната прокуратура твърдят, че са били уведомени два дни по-късно за предишното нападение, извършено от задържания за убийството в градския парк в Добрич Марин Добрев, съобщи bTV.

От държавното обвинение заявяват, че не са били уведомени нито за извършеното нападение над Емилиян Рачев на 25 февруари, нито за задържането и последвалото освобождаването на Добрев. Едва на 27 февруари по обяд Районната прокуратура била уведомена с писмо от полицията за образуваното досъдебно производство. Наблюдаващият прокурор разпоредил заподозреният да бъде издирван спешно да бъде настанен в психодиспансер.

От полицията от своя страна посочват, че досъдебното производство е образувано веднага, въпреки че към момент не е имало доказателства, че Марин Добрев е извършител на нападението над Емилиян Рачев, а пострадалият два пъти отказал да извърши разпознаване. Писмо до Районната прокуратура било изпратено от полицията на 26 февруари.

Припомняме, че на 7 март двама мъже бяха намушкани в градския парк в Добрич, единият - смъртоносно. Нападателят е наркозависим и има психично заболяване. По-късно стана ясно, че дни преди фаталния случай извършителят на престъплението е нападнал и друг човек. Потърпевшият обясни, че на 25 февруари също се е разхождал в парка и е отивал на гости. Когато се разминал с наркозависимия мъж обаче, той изненадващо го намушкал с ловджийски нож в ръката, без да си разменят и една дума. Според пострадалия е можело убийството да бъде предотвратено, ако органите на реда са си били свършили работата и мъжът е бил настанен в клиника или задържан под стража в дома си.

Задържаният за убийството в Добрич намушкал и друг мъж дни по-рано

Задържаният за убийството в Добрич намушкал и друг мъж дни по-рано

31-годишният нападател остава за постоянно в ареста