11 месеца затвор за шофиране без книжка получи мъж от Мездра, съобщиха от Апелативна прокуратура София. Обвинителният акт е на Районна прокуратура - Мездра.

Съдът определи наказание от единадесет месеца затвор за Г. М., който на 10 юни 2016 г. около 23:30 ч. в Мездра е шофирал лека кола без свидетелство за правоуправление. Той се движел с изгасени светлини, когато бил спрян за проверка по време на специализирана полицейска операция. Установено е, че той е неправоспособен водач с наложени наказания по административен ред.

Друг мъж, също управлявал без книжка в град Роман, получи десет месеца затвор. В.Н. се призна за виновен в това, че на 10 август 2016 г. около 20:15 ч. в Роман е управлявал кола "Рено" без съответно свидетелство за управление на МПС. Това деянието е извършено по време на едногодишна условна присъда за шофиране без книжка.

Мъжът от Роман сключи споразумение с прокурор в Районна прокуратура - Мездра, което съдът одобри. Наложеното му наказание той ще изтърпява в затвор при първоначален "строг" режим.

Трети заловена шофира без книжка, ще лежи три месеца в затвора и няма да може да управлява кола за една година. Съдът одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура - Брезник и подсъдимия С.С. Мъжът, въпреки наложената забрана да шофира, е заловен да кара кола след употреба на алкохол на третокласен път между село Извор и село Режанци.