"Митьо Очите дойде въоръжен, с бронежилетка, с пистолет на кръста". Това заяви обвиняемият от групата на Божидар Кузманов - Божо Кравата, Иван Терзийски, след като спецсъдът остави него и още трима в ареста.
Той заяви пред медиите, че е видял дръжката на пистолета и изтъкна, че Димитър Желязков - Митьо Очите, влязъл в заведението като разярен бик.

Терзийски трябвало да уреди вечеря на Желязков и на Кузманов. Той твърди, че не знае какво са щели да обсъждат на срещата, но предположи, че става въпрос за бизнес. Терзийски бе категоричен, че няма нищо, свързано с паркоместа.

3 години хората на Божо Кравата „колели и бесели” в Слънчев бряг и в Банско
Обновена

3 години хората на Божо Кравата „колели и бесели” в Слънчев бряг и в Банско

На 8 юни групата на Очите е носела със себе си тръби и палки

Във въпросната вечер, по думите му, Очите дори не го погледнал, въпреки, че Терзийски му посочил къде да влезе. След няколко секунди се чули прищраквания и изстрели. Той твърди, че Желязков е дошъл поне с 30 души.

На въпрос на news.bg за изтритите видеозаписите от заведението, каквото бе съобщено от прокуратурата, Терзийски заяви, че е бил в заведението, но няма идея какво се е случило със записите. Той посочи, че майка му работи в ресторанта и отишъл да я види.

Бандата на Божо Кравата унищожила видеозаписите от стрелбата по Митьо Очите
Обновена

Бандата на Божо Кравата унищожила видеозаписите от стрелбата по Митьо Очите

Към момента Митьо Очите се води пострадал

Екшънът се е разиграл десетина минути, след като той се е видял с жената. По отношение на обвинението срещу него за рекет на туроператори, той изложи своята версия, а именно, че рекетът е с обратен знак.

По думите му в началото на сезона туроператорите минават през всички най-вървежни заведения, договарят се да взимат някакъв процент за всеки турист, който заведат там. Туроператорите настоявали също така да залепят своя лепенка на заведението, за да знаят туристите къде да ходят.

Той също така обясни, че туроператорите дори дават карта с обозначените заведения на туристите и им казват в кои заведения да посещават и кои други да избягват, тъй като там охраната ще ги пребие и има много дилъри.

Терзийски разказа, че има три студия за татуировки. Преди няколко години се е договорил с туроператор, който в началото му е искал 15% от парите за всеки турист, който му доведе. Впоследствие обаче представителят на туроператора това лято е искал да вдигне процента, поради което са прекъснали бизнес отношенията си.

МВР изигра хората на Божо Кравата и ги арестуваха заради Митьо Очите
Обновена

МВР изигра хората на Божо Кравата и ги арестуваха заради Митьо Очите

Тази нощ Очите бе преместен в друга болница

"Единственото нещо, с което се занимавам, е законен бизнес, а ме изкараха най-големия престъпник", коментира пред медиите Терзийски.

Той отрече категорично да се е занимавал някога с наркотици. Винаги съм се занимавал със законен бизнес, допълни Терзийски.