Седем души са били задържани отново в „Слънчев бряг”, но вече при възстановка на стрелбата пред заведението 4you, където бе убит охранител, а Димитър Желязков - Митьо Очите - тежко ранен.

Общо седем души са арестувани, въпреки че са извикани да участват в частична възстановка на инцидента от 8 юни. 
Полицията издирва още четирима души. По неофициална информация Божидар Кузнанов – Божо Кравата, който е сочен за неформалния собственик на заведението, се издирва от полицията.
Акцията е била абсолютно изненадваща и е станала в присъствието на адвокатите им.

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг
Обновена

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг

Има опасност за живота му...

От районната прокуратура в Бургас съобщиха, че разследването на инцидента от 8 май е поето от Специализираната прокуратура.

На място в гр. Бургас прокурори от Специализираната прокуратура преценяват основанията за повдигане на обвинения на задържаните лица.

От Специализираната прокуратура обещават повече информация утре.

По Митьо Очите стреляли не заради парко-, а заради наркомясто, призна прокуратурата

По Митьо Очите стреляли не заради парко-, а заради наркомясто, призна прокуратурата

По случая са разпитани са 84 свидетели

От силовото ведомство лаконично не отговориха на въпрос дали пазят Митьо Очите.

На пресконференция по друг повод в Министерски съвет директорът на Националната полиция Христо Терзийски заяви, че МВР е ангажирано с провеждането на процесуално-следствени действия по образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура Бургас.

Всички действия, които предприема министерството, са съгласувани със съответните наблюдаващи прокурори, заяви той.

Припомняме, тази нощ Митьо Очите, който вече 20 дни се намира в изключително тежко състояние, е бил транспортиран с линейка от МБАЛ - Бургас към друга болница. Той е преместен по желание на негови близки. Според непотвърдена официално информация Очите се нуждае и от специализирана урологична помощ.

Полицията обаче забрани на здравното заведение да предоставя каквато и да е било информация за здравословното състояние на Желязков.

От болница "Софиямед" по-късно през деня потвърдиха пред БТА, че Димитър Желязков е приет. От болницата обаче отказаха информация за състоянието му.