Млада майка е със счупен кръст след като е нападната от бездомни кучета, съобщи haskovo.net. 29-годишната жена е пострадала в понеделник близо до парка край 22 детска градина в Македонската махала в Хасково. Тя е паднала по стълби, а по-късно в болницата се е установило, че има счупен кръст.

"Нападат ме за втори път. Те се навъртат около парка, точно в района, където минавам за детската градина, в която водя сина си. Първият път, преди две седмици, ни скочиха и пак ни събориха с детето на земята. Но тогава не пострадах толкова. Детето изпадна в шок, плака и вика", разказа майката.

В парка се навърта глутница от 3-4 бездомни кучета. При инцидента вчера ни спасиха хора от близкото заведение, които излязоха и ги прогониха с камъни. А аз цял ден бях по болници. Лекарите установиха счупване на два прешлена - 3-ти и 4-ти (опашни - б.р.), но мястото не може да се гипсира и съм със стягащи колани. Не мога да мръдна, а имам и 3-месечно бебе, за което се грижа. Видях се в чудо", оплака се жената.

Столичните квартали „Кремиковци“ и „Овча купел“ с най-много бездомни кучета

Столичните квартали „Кремиковци“ и „Овча купел“ с най-много бездомни кучета

Увеличава се броят на осиновените от приют кучета

Шефът на служба "Контрол, обществен ред и законност" (КОРЗ) в общината Николай Симеонов заяви, че веднага ще изпратят хора на мястото за да вземат мерки срещу агресивните кучета.