"Съжалявам за случилото се." Това заяви в краткия си коментар Йордан Исаев преди началото на днешното разпоредително съдебно заседание.

Той се намира под домашен арест и е обвинен затова, че е ранил двама служители на реда със самоделна бомбичка по време на мача ЦСКА - Левски на 18 април 2018 г.

Да пуснат под домашен арест 25-годишния бомбаджия, зове адвокатът му
Обновена

Да пуснат под домашен арест 25-годишния бомбаджия, зове адвокатът му

Йордан Исаев не е за затвора според защитника

Йордан Исаев се призна за виновен. На днешното разпоредително заседание съдът измени наложената му мярка за неотклонение "домашен арест" в парична гаранция от 3 000 лв.

Определението за изменнието на мярката може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Прокуратурата счете, че не са допуснати съществени нарушения, с които да се спре наказателно или съдебно производство, докато защитата поиска от съда промяна на наложената му мярка за неотклонение "домашен арест" в парична гаранция.

Адвокатът на подсъдимия се съгласи с арументите на прокуратурата, но отхвърли предявените два граждански иска в общ размер 105 000 лв.

Съдът прие искането на защитата за промяна на мярката за неотклонение, гражданските искове и искането на защитника на полицайката Гергана Зашева делото да се гледа при закрити врата.

Припомняме, Йордан Исаев беше задържан на 21 април, след като сам се предаде. Първоначално той беше задържан за срок до 72 часа. На 23 април Софийският градски съд реши да не освободи 25-годишния Исаев срещу по-лека мярка за неотклонение.

Инцидентът стана повод тогавашния министър на вътрешните работи Валентин Радев да поиска драстични мерки срещу футболните хулигани, а на свикана междуинституционална среща да се появи с превръзка на едното око.