Стартира кампанията "Най-добър млад шофьор на България", на която съорганизатори са СБА, Пътна полиция, ФИА, БЧК, община Пловдив, община Калояново, автомобилни вносители, бензиностанции, медии и други.

"Мероприятието ще окаже пряко влияние на безопасността на движението", категоричен беше Емил Панчев - председател на СБА. 

Жан Тод - президент на ФИА отправи послание към съорганизатори и участници. Той отбелязва, че обединявайки усилията си може да се постигне много в безопасността на пътя.

Бойко Рановски - шеф на Пътна полиция, заяви че младите шофьори са най-уязвимите на пътя и целта е да се проучи доколко те са подготвени на пътя, за да се вземат мерки за намаляване на ПТП.

Кампанията "Най-добър млад шофьор на България" е състезание с обучителна цел, в което могат да участват всички шофьори до 26 години. Те трябва да демонстрират познания на правилата за движение по пътищата, познаване на автомобилите и автомобилните технологии, знания и умения за безопасно шофиране.

Право да участват в кампания имат водачи до 26 години, които са активни шофьори с до 5 г. стаж зад волана и без влезли в сила наказателни постановления. Кампанията стартира с първи етап - онлайн тест с въпроси в областта на правилата за движение по пътищата. Тестът ще бъде активен от 5 февруари до 27 април 2018 г.

Най- добрите 30 участници ще се класират за втория етап. Състезанието ще бъде на писта в с. Калояново, където участниците ще покажат уменията си за шофиране и ще се състои на 12 май 2018 г.

Победителят печели една година безплатно шофиране на Renault Captur .

Финалистите на кампанията стават "Посланици за пътна безопасност" на СБА, като лично ще спомогнат за информираността сред младите хора относно рисковете за неправилно поведение на пътя.