Трима души от ромски произход са задържани в Пето столично районно полицейско управление за срок от 24 часа във връзка с мелето столичния бул. "Владимир Вазов" в неделя.

Единият задържан е криминално проявен, другите двама са с чисто съдебно минало. Тримата са дядо, внуче и чичо.

Счупена каруца, обезумял кон и масов бой между цигани и българи на булевард в София

Счупена каруца, обезумял кон и масов бой между цигани и българи на булевард в София

Полицията е задържала двамата основни нападатели

Припомняме, побоят на столичния булевард е станал, след като кон, влачещ счупена каруца, се е блъснал в автомобил, а шофьорът му се е опитал да задържи собственика на животното. При опита да бъде спрян собственика възниква спречкването.

На тримата задържани е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

Материалите по образуването производство са предадени на Софийската градска прокуратура, информира комисар Николай Василев, началник на Пето полицейско управление.

Той изрази съжаление, че повечето хора, които са присъствали на инцидента, са снимали с телефона си, вместо да помогнат да не се стигне до физическа саморазправа.

"За да се уверим напълно коя страна е права и коя не, ще получим камерите от Столична община от този район, за да се докаже истината", каза още той и допълни, че досега не е имало такъв проблем в този столичен район.

Василев обясни, че сигналът в неделя е получен около 11:00 ч. от спешния телефон 112 за за побой между българи и роми на столичния бул. "Владимир Вазов".

Пристигналите на място полицаи са установили, че се оказва помощ на пострадалото лице от катастрофата.

"Пътнотранспортното произшествие е станало с каруца и лек автомобил на червен светофар", обясни още полицаят. Преди да стане катастрофата каруцата е била натоварена с огромно количество материал за вторични суровини. Явно водачът на каруцата е искал да свърши по-бързо работа и е пришпорил коня. Така се е скъсала оста, която държи предните и задните колелета.

При движението си животното задира с каруцата един от автомобилите, спрели на светофара.

Когато шофьорът е излязъл от автомобила и е поискал съдействие от КАТ за полицейски екип, явно не е получил подобаващ отговор и това е довело до една физическа саморазправа между двамата, обясняват от полицията.

Пострадалият е със зашито ухо и рана на главата, отбеляза комисар Василев. Телесната повреда е лека. Разпитана е приятелката на пострадалия шофьор.

Самата каруца не е регистрирана по законовия ред и няма регистрационен номер.

Според Закона е забранено движението на каруци по централния булевард.