Раздърпана и окървавена е била 16-годишната ученичка, насилена от бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, стана ясно от разказ на майката на пострадалото дете.

"Прибра се раздърпана, течеше кръв. Беше много тежко. Как може Евстатиев да хвърля вината върху едно невинно 16-годишно дете, което не е имало контакти с момчета". Това заяви в изповед пред Нова телевизия майката на момичето, която обвини в изнасилване бившия кмет на Стрелча.

Разследват бившия кмет на Стрелча за изнасилване

Разследват бившия кмет на Стрелча за изнасилване

Потърпевшата е 16-годишна ученичка

По-рано един от адвокатите на пострадалата обвини бившия кмет, че се е опитал да въздейства на близките на момичето в деня, в който е бил задържан.

37-годишната Христина Белухова каза, че близо месец след задържането на Иван Евстатиев, дъщеря й се възстановява, но е затворена и стресирана. Момичето все още се стряска, когато види Евстатиев по телевизията с белезници в съда.

Семейство Белухови никога не са предполагали, че човек, когото познават ,ще посегне на дъщеря им. Христина работи като технически сътрудник в община Стрелча вече 12 години, от които три за бившия кмет на града. А съпругът й Георги Белухов дори е бил награждаван от Евстатиев за храброст, когато е спасил живот.

Майката на 16-годишното момиче споделя, че дъщеря й трудно се възстановява от преживяното. Христина вярва на дъщеря си и нито за миг не се е усъмнила в това, че казва истината.

"Изключително доверчива и наивна е, тя си е дете още. Вярва на всеки и си мисли, че всеки й мисли само доброто. Ние вярваме в нея, подкрепяме я", каза майката.

Утре Стрелча се вдига на протест отново, а в петък Районният съд в Панагюрище ще гледа отново мярката на Евстатиев по искане на неговите адвокати, заради здравословното му състояние. Жителите на Стрелча не вярват, че Иван Евстатиев е болен. Те искат да остане в ареста до края края на процеса.