Ангажирани са допълнителни полицейски екипи, за да може да се преустанови лошата тенденция по нарастване на катастрофите.

Toва заяви силовият министър Младен Маринов на брифинг пред журналисти в Националния координационен център за безопасно движение по пътищата, посветен на последните пътни инциденти, при които няколко деца пострадаха, а едно почина.

Той изтъкна, че броят на убитите по пътищата за два дни бележи възходяща тенденция.

За НСО разговор след седмица и от експерти обеща Борисов

За НСО разговор след седмица и от експерти обеща Борисов

Борисов: Денят не е подходящ за дискусия и въпроси

"Нашата цел е да се въздейства на поведението на всеки един водач", подчерта Маринов и посочи, че идеята на центъра била на едно място да работят институциите, които имат отговорност към пътната инфраструктура и регулиране контрола по движението. Другата цел на центъра била да се получава бърза информация за актуалната пътна обстановка на страната.

"Идеята е бързо да се получава информация и да има координирани действия", уточни вътрешният министър.

От своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов отбеляза, че чрез горепосочения център по най-бързия начин биха могли да реагират всички отговорни институции. Освен това чрез центъра можело да се обобщава информация, която тече 24 часа в денонощието до ръководството на всички инстутици.

Все още има опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Все още има опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Детето е пристигнало на 15-та минута след катастрофата

С центъра може да се представи точно каква е релната ситуация и ако може да се реагира по някакъв начин, контролните органи да предприемат мерки. Разпоредено е на всички патрулни автомобили да бъдат с включени сигнални лампи.

Ивайло Иванов е разпоредил полицейска операция на територията на цялата страна от тази вечер. По време на полицейската операцията ще бъдат включени всички екипи и където има концентрация на катастрофи ще бъдат мобилизирани екипи от почиващите смени. В тъмната част на денонощието ще бъдат с включени сигнални лампи, за да могат да се виждат, обясни той. По думите му нямало как на всяка една отсечка да има полицаи.

МВР призовават шофьорите да бъдат толерантни и да спазват правилата на пътя. Ще има засилено полицейско присъствие по всички пътища на страната, включи се Младен Маринов в заключение.

Подобрява се състоянието на момичето, блъснато от джип в столицата

Подобрява се състоянието на момичето, блъснато от джип в столицата

Няма опасност за живота му, лекарите очакват да е на крака до месец

На брифинга Ивайло Иванов също така съобщи, че е разпоредил на МВР в Монтана да бъде извършена проверка на школата, провела обучението и подготовката на младежа, блъснал и убил 87-годишен пешеходец в едноименния град.

Припомняме, вчера 87-годишен пешеходец беше блъснат на тротоар в Монтана от кола, управлявана от 19-годишен водач. Пешеходецът е починал на място. Инцидентът е станал към 11 ч. в центъра на града. 

8-годишно дете пострада при катастрофа край Нови Искър
Обновена

8-годишно дете пострада при катастрофа край Нови Искър

Детето е в болница