Ако с промени законодателни може да се подбори работата на НСО, това би било добре, но трябва да се прави спокойно и от експерти. Това е мнението на премиера Бойко Борисов във връзка с тезите, които се чуха последните два дни след инцидента с автомобил на службата, при който тежко пострада 14-годишно момче.

За съжаление, на всеки може да се случи... никой не е гарантиран, посочи Борисов за инцидента. Той заяви, че повече го е яд за момчето и искрено страда за него.

Коментарите за работата на служба НСО обаче Борисов би предпочел да си спести, особено в този момент. Службата си има принципал, посочи премиера, визирайки това, че Национална служба за охрана се намира на пряко подчинение на президентската институция. Затова и според Борисов всяко едно негово мнение днес би могло да се изтълкува като упрек, заяждане или атака. Премиерът защити обаче и институцията, и службата от медийни атаки, посочвайки, че нямат никакво значение въпросите точно кой се е возил във въпросната кола на НСО, преди или след инцидента. Президентът ли е направил това, запита Борисов и изказа възмущението си от заглавия от типа "гавазите на Борисов".

Румен Миланов: Струва си преразглеждане на списъка с охраняваните лица

Румен Миланов: Струва си преразглеждане на списъка с охраняваните лица

От "Атака" искат НСО да бъде закрита

Според Борисов, за да се спре по някакъв начин войната по пътищата, цялото общество трябва да се включи, включително и със сигнали. Това, което е могло да се направи до този момент - и видеонаблюдение, и увеличени глоби за нарушения по пътищата - е направено.

"Не мога да слагам милиционер на всяка дупка", заяви Борисов след въпрос и за втория тежък инцидент от вчера в столицата, при който загина отново дете. Премиерът припомни обвиненията за полицейска държава от първия му мандат.

Така че, ако се правят промени в работата на НСО, те трябва да бъдат направени от експерти, е мнението на Борисов, който изрично посочи, че е наясно с подтекста на всички задавани му въпроси и не желае да влиза в него. Нека да мине една седмица, тогава ще обсъдим темата с конкретни мерки, заяви Борисов.

Младши сержант от НСО бил зад волана при катастрофата
Обновена

Младши сержант от НСО бил зад волана при катастрофата

Разпитват се свидетели, изземат се записи от камери