През цялото време органите на МВР са следили ситуацията във Войводиново. Това стана ясно от думите на силовия министър Младен Маринов. Имало е непрекъснат контакт и с органите на прокуратурата. МВР шефът докладва за етническото напрежение пред ресорната комисия в парламента.

През цялото време сме наблюдавали обстановката в цялата страна, каза Маринов. Продължаваме да реагираме на най-малките сигнали за някакво напрежение, посочи вътрешният министър.

Временно прекратяват протестите във Войводиново

Временно прекратяват протестите във Войводиново

Цигани излизат на протест за оставката на Каракачанов

По-малко работа с повече резултати пожела социалистът Красимир Янков. Какви мерки и действия е предприело ръководството на МВР за превенция и пресичане на криминални деяния, които могат да провокират напрежение между етническите общности, попита той. Социалистът отправи препоръката да се обърне внимание на ефективността на работата на полицейските инспектори по райони. Министър Маринов обясни, че се събира изпреварваща информация. Инцидентът е битов, коментира той Войводиново. Задържането на извършителите имало превенционен ефект.

Ежедневно ведомството анализирало постъпващите данни.

Случаят "Войводиново" провокиран от управляващите, убеден Карадайъ

Случаят "Войводиново" провокиран от управляващите, убеден Карадайъ

Премиерът да се разграничи от Каракачанов, искат от ДПС

Няма да се допусне ескалация на напрежението, стана ясно от думите на вътрешния министър.

Преди това Младен Маринов представи новия главен секретар на МВР. Ивайло Иванов има нужните качества и послания, според него. Притежавал и воля да продължи изпълнението на целите на МВР.