Председателят на ММА федерацията Станислав Недков-Стъки е извикан на разпит в полицията, съобщава Нова телевизия.

Поводът е скандалът от миналия петък, когато недоволни спортисти нахлуха в сградата на Министерството на младежта и спорта, за да поискат среща с министър Андрей Кузманов.

Недков и неговият адвокат се явиха в столичното Първо РПУ.

"Последните няколко дни чуваме за мое нахлуване в сградата на Министерството на младежта и спорта. Българската федерация по ММА ползва офис в тази сграда, както ползват офиси всички останали лицензирани спортни организации в страната. Няма как да нахлуеш някъде, където имаш пропуск за достъп, който ти дава 24- часов достъп, дори и в празнични дни и неработно време", обясни Недков.

Предстои прокуратурата да реши дали има данни за хулигански действия, или става дума за влизане в кабинета на министъра само за изясняване на ситуацията.

Припомняме, до нахлуването в ММС се стигна, след като два дни по-рано говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви, че чрез Министерството на спорта са раздадени непрозрачно около 5 млн. лв.

Още същия ден бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев от кабинета "Борисов 3" обясни, че програмата за превенция сред младежите съществува много отдавна, а по време на второто правителство на Бойко Борисов преминала от Министерството на финансите към Министерството на младежта и спорта. Той категорично отхвърли твърденията на служебния министър Кузманов и на говорителя на МС Антон Кутев за злоупотреби с програми за финансиране на ММС.

Борисов: Трябва ли да действаме като Стъки, за да излезе истината наяве

Борисов: Трябва ли да действаме като Стъки, за да излезе истината наяве

Няма да има премиер като мен - лидер на Балканите!