По повод поредните внушения и нападки от страна на Кирил Петков и Атанас Атанасов, направени днес, обръщаме специално внимание, че при местните избори през 2023 г. действията на МВР не бяха обект на критики от тях. Тъкмо обратното. Това се изтъква в позиция на вътрешното министерство след реакцията на ПП-ДБ срещу името на настоящия МВР шеф Калин Стоянов и в списъка на Димитър Главчев за служебното правителство.

От Министерството на вътрешните работи допълват, че активността на гражданите, подавали сигнали в МВР, е показала ръст в доверието към институцията. От МВР подчертават, че разпространяването на неистини е омаловажаване на труда на хилядите полицаи, охранявали изборния процес и вложили усилия за противодействие на купуването на гласове.

От вътрешното министерство заявяват също, че по време на избори осигуряват преди всичко обществения ред, като организират, координират и контролират всички охранителни мероприятия, а също и противодействат на престъпленията против политическите права на гражданите.

"Не на последно място - резултатите от изборите са следствие от доверието на хората към представителите на политическата ни класа", завършват саркастично от МВР.

Кирил Петков: Бухалките излизат наяве

Кирил Петков: Бухалките излизат наяве

Атанас Атанасов не се притеснява, че "Възраждане" искат да бъде арестуван