Забавяне на обществените поръчки констатира служебният вътрешен министър Пламен Узунов. Пред журналисти той обясни, че до 19 януари МВР не е организирало, обявило и провело нито една от предвидените 31 обществени поръчки, свързани с европейските средства за охраната на границата.

В периода от 19 до 25 януари са обявени първите 9 поръчки при ускорени срокове и предстои обявяването на още 22 обществени поръчки.

Започнала е да се топи опашката от тирове на ГКПП-Капитан Андреево
Обновена

Започнала е да се топи опашката от тирове на ГКПП-Капитан Андреево

От вчера до днес е намаляла с 3 км, доволни са от МВР

Министър Узунов подчерта, че усилията на екипа му са насочени към това в рамките на предвиденото от закона да бъдат усвоени в максимална степен европейските средства. По думите му причината за забавянето е липсата на административен капацитет. Търсят се начини този основен проблем да бъде преодолян.

"Забавянето се дължи на организационни проблеми", посочи служебният силов министър. Той подчерта, че ръководството на МВР ще осигури публичност и прозрачност в провеждане на процедурите по обществени поръчки.

Публично, в присъствието на медии, започна отварянето на офертите за обществената поръчка по осигуряване на лицензи за софтуерни продукти. Четири фирми са подали своите оферти.