Министърът на вътрешните работи Младен Маринов връчи награди на служители на МВР за проявен професионализъм при разкриването на организираната престъпна група за телефонни измами на територията на страната. Той благодари и на служителите на мобилния оператор БТК-ЕАД за оказаното съдействие.

Вътрешният министър отличи началника на сектор "Измами" в ГДНП главен инспектор Златка Падинкова с предметна награда - огнестрелно оръжие, а колегата й - инспектор Ивайло Стойчев, с почетен знак на МВР - III степен.

В знак на признателност към оказаната помощ на МВР при операцията той връчи на Атанас Добрев - гл. изпълнителен директор на БТК-ЕАД, почетен медал на МВР.

Разкриването на престъпната схема е нагледен пример и доказателство как заедно можем да бъдем ефективни в противодействието на престъпността, заяви Маринов и изрази увереност това сътрудничество да продължи в бъдеще в името на обществото.

За проявен професионализъм при реализирането на охранителните дейности свързани по време на Апостолическото посещение на Папа Франциск у нас вътрешния министър отличи с почетно отличие "За доблест и заслуги" - I степен зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Тодор Гребенаров, а ст.комисар Атанас Илков - директор на ОДМВР-Пловдив и ст. комисар Антон Златанов - зам.-директор на СДВР - с почетно отличие "За доблест и заслуги" - III степен.

Той изказа благодарност и към всички други служители, работили на терен по време на посещението.