28 години затвор за Милко Стоянов, пребил до смърт и блудствал с почти 2-годишната си дъщеря Станка. (Детето беше на годинка и девет месеца - б.р.)

Наказанието, което Варненският окръжен съд наложи на 26-годишния мъж, беше доживотен затвор. То беше редуцирано с 1/3, тъй като подсъдимият призна вината си и поиска делото да бъде разгледано по съкратената процедура, съобщи Дарик.

2-годишнито дете бе прието в началото на месец юни 2015 година в болница в кома и с тежка черепно-мозъчна травма. Въпреки огромните усилия, лекарите не успяха да я спасят.

От прочетения при закрити врата обвинителен акт стана ясно, че в продължение на 9 дни Стоянов е нанасял жестоки побои на детето и го е изнасилвал в къщата на баба си в циганското гето "Максуда". Според съдебните медици по тялото на Станка не е имало здраво място. По главата й са били нанесени най-малко 11 удара, по тялото и крайниците й са преброени над 50 травми.

"Нещо ми стана и започнах така да правя. Вече няма да върша такива глупости“, заяви Стоянов пред съда. Мъжът няма завършен трети клас, психически здрав е, а според психиатричната експертиза е психично здрав, лесно възбудим и агресивен. По време на досъдебното производство той не е направил самопризнания и се е опитал да прехвърли вината за побоите над Станка върху майка й Янка.

22-годишната жена, която е живяла на семейни начала със Стоянов, също е била малтретирана от него. Тя не заведе граждански иск срещу съпруга си.

Прокуратурата и майката на Станка заявиха, че са удовлетворени от размера на наказанието. Присъдата на Милко Стоянов може да бъде обжалвана пред Варненския апелативен съд.