Биячът на заместник-кмета на Ловеч Цветан Георгиев е бил добре дегизиран - със строителна каска и с маска, пише "24 часа".

Припомняме, на 10 май в четвъртък рано сутринта пред дома си бе жестоко пребит зам.-кмета Георгиев. Преди това той е получавал устни заплахи.

Зам.-кмет на Ловеч е нападнат пред дома си

Зам.-кмет на Ловеч е нападнат пред дома си

Ръководството на общината е убедено, че нападението е заради сигнали до прокуратурата за дърводобив

Според разследващи това затруднява разпознаването. Побойникът бил облечен като строителен работник, а наблизо имало строителен обект. Всякакви твърдения, че Георгиев е видял бияча са волни интерпретации по темата, заяви отлично информиран източник.

Твърде възможно е истината за наказателната акция да е в друга посока, а не засегнати бизнес интереси в дърводобива, както се твърдеше до сега, пише ежедневникът.

От общинското ръководство на Ловеч са подали пет сигнала до прокуратурата за нарушения при дърводобив от общинския горски фонд, по които са били образувани преписки.
От Районна прокуратура били възложили веднага на Икономическа полиция проверки по сигналите. По два от тях е отказано да се образува досъдебно производство, по другите три има образувани. Работи се по тях в посока установяване има ли извършени престъпления.

МВР разследва активно злоупотреби с НЗОК и нападението над Цветан Георгиев

МВР разследва активно злоупотреби с НЗОК и нападението над Цветан Георгиев

Собственикът на аптеки, задържан в Пловдив, е с гаранция 20 хил. лева

Отказ на Районна прокуратура има в случая, при който се касае за пет тополи в землището на село Казачево и за 130 пр. куб. м, добити в землището на село Баховица. Този сигнал бе цитиран от кмета на Ловеч Корнелия Маринова като вероятен мотив за нападението над заместника й. От изданието уточняват, че няма персонални жалби от него, както бе тиражирано в началото.

Образуваните досъдебни производства са за извозени от горския фонд 41,9 пространствени кубика дървесина от землището на село Лисец, за отсечени с редовно позволително 25 пр. кубика дървета от акация край с. Баховица и за 4 пр. куб м орехова дървесина, добити в с. Йоглав.

Побоят над зам.-кмета на Ловеч вероятно е свързан с горския сектор

Побоят над зам.-кмета на Ловеч вероятно е свързан с горския сектор

Цветан Георгиев е получавал устни заплахи

"Изразът горска мафия звучи твърде сериозно и претенциозно. Това би трябвало да е добре структурирана престъпна организация. Кой от фирмаджиите заети с дърводобива в Ловешко работи в структура с другите? Те направо не могат да се гледат и се конкурират, та не да въртят далавери заедно", коментира юрист пред изданието.