ПОСЛЕДНО:

Часове след като бе стреляно по Демби, БТА съобщи, че Софийският районен съд е наложил на Димитър Вучев мярка за неотклонение "задържане под стража".

Мярката е наложена по искане на Софийска районна прокуратура за грабеж на мобилен телефон и 400 лева, предаде БТА.

Съдът е постановил, че има реална опасност Димитър Вучев-Демби да се укрие заради водените множество наказателни производства срещу него, както и постановената тригодишна условна присъда за грабеж, която му бе издадена на 9 октомври 2006 г.

В същото време БНР съобщи, че прокурорът от районната прокуратура в мотивите си да поиска задържането на Вучев е написал, че след опита за покушение срещу Вучев днес, има опасност той да вземе "закона в свои ръце и да се саморазправи".

Известният столичен наркодилър Радослав Велков - Темерута е бил прострелян около 16.45 часа пред заведение на  столичния булевард „Цар Борис ІІІ".

Нападението е станало на метри от 6-то РПУ, пред "Червеното кафе".

Осведомени предполагат, че Темерута е бил на разпит по повод тазсутрешната стрелба срещу Демби. От МВР не потвърдиха, но и не отрекоха тази информация.

Темерута е прострелян два пъти в главата, полицията все още издирва стрелеца, информират от пресцентъра на МВР, цитирано от БТА. По последна информация близо до мястото на стрелбата е намерена опожарена кола, с която се предполага, че е избягал стрелецът.

Последната информация е, че Темерута все още е жив, макар и в много тежко състояние. От ВМА потвърдиха, че му предстои операция на главата.
Според непотвърдена до момента информация с Велков е имало и жена, за която се твърди, че е негов адвокат.

Освен с  наркоразпространение и рекет в няколко столични квартала, името на Радослав Иванов - Темерута се свързва и с грабежи, кражби, телесни повреди и измами.

Той е настанен във Военномедицинска академия с опасност за живота.