Двама мъже, съответно на 28 и 25 години, жители на гр. Перник са пътували в лек автомобил, в следобедните часове на 28 март т.г. Превозното средство е спряно за проверка от органите на реда, в близост до с. Драгичево, на пътя София - Перник, съобщават от МВР - Перник.

При последвалото претърсване на колата, униформените са намерили пластмасов буркан, в който е имало бяло твърдо вещество с тегло около четири грама. След направените тестове веществото е установено като амфетамин. В колата са намерени също и два плика със зелена суха листна маса. Теглото е около 50 грама и след полевия тест са реагирали като марихуана.

На двамата мъже е наложена мярка "задържане под стража" за 24 часа. 28 годишният мъж има досие в МВР. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура.

Припомняме, че вчера след разследване на дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР е задържан столичен полицай по обвинение за притежание на 1,8 кг марихуана. Същият е пътувал от Перник към София.

Извършват се полицейски операции в цялата страна във връзка с превенция на престъпления против политическите права на гражданите. Проверяват се адреси и лица, търговски обекти, МПС-та, заложни къщи други.

Полицейска операция се проведе вчера и в столичния квартал "Факултета".

Четирима задържани при спецакция срещу наркоразпространението в София и Ямбол

Четирима задържани при спецакция срещу наркоразпространението в София и Ямбол

Иззети са различни количества марихуана, амфетамин и кокаин