Открити са нарушения в пет обекта в района на инцидента, при който загина 16-годишно момче от токов удар до улична шахта в София на булевард "Иван Гешов", съобщи БНР. 

Екипи на Столичната община са проверили 5 преместваеми обекта в района на болница "Св. Иван Рилски". Два от обектите, в двора на болницата, са без документи за въвеждане в експлоатация. За три обекта пред лечебното заведение е установено, че има нарушения в издадените разрешения за поставяне.

Пациенти питат Ангелов и Фандъкова: "Спахте ли добре" след убитото от кабел момче

Пациенти питат Ангелов и Фандъкова: "Спахте ли добре" след убитото от кабел момче

След като павилионите са незаконни от 2016 г. какво правите вие, питат пациентите

Проверката продължава. Ден след инцидента, при който загина 16-годишното момче от прокуратурата започнаха разследване. Досъдебното производство е за причиняване на смърт заради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност. Нито една институция не е поела отговорност за смъртта на момчето.

Припомняме, на 14 февруари 16-годишно момче почина след токов удар от шахта, пресичайки на пешеходна пътека при болницата "Св. Иван Рилски" в София.

На следващия ден институциите започнаха да си прехвърлят отговорността, че не е ясно кой контролира кабела, преминаващ към павилион в двора на болницата.

Прокуратурата също започна да търси информация по случая.

Здравният министър Костадин Ангелов също започна проверка по случая.

От болница "Св. Иван Рилски" нямат информация за инфраструктурата.

Общинските съветници поискаха регистър на преместваемите обекти.

Родителите на починалото от токов удар дете готвят протест

Родителите на починалото от токов удар дете готвят протест

Настояват за справедливост и наказание на отговорните за инцидента