Агенция "Митници" вече е с трима нови заместник-директори.

Със заповед на финансовия министър Асен Василев са назначени Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. И тримата имат дългогодишен опит в системата на митниците.

На Лъчезар Кръстев е възложен ресор митническа дейност и методология и митнически лаборатории. От ведомството посочват, че почти целият му професионален опит е в митническата администрация, в която работи без прекъсване от 1991 г. до 2014 г., като заема различни позиции в специализираната администрация и ръководни постове като началник отдел, началник на митнически бюра "Обеля" и "София - Изток" и заместник-директор на Агенция "Митници". След напускане на митническата администрация е работил в областта на спедицията и логистиката. Има висше икономическо образование, придобито в Стопанска академия "Д. А. Ценов" в Свищов, следдипломна квалификация по Международни икономически отношения и митническа политика в УНСС и специализация по икономика в Германия. Владее немски и английски език.

Сменят и шефа на Агенция "Митници" заради доклад на ОЛАФ

Сменят и шефа на Агенция "Митници" заради доклад на ОЛАФ

Страната ни трябва да върне 55 млн. лв. към европейския бюджет

Павел Геренски ще ръководи ресор акцизна дейност и методология и информационни системи. Той има над 20 годишен стаж в Агенция "Митници" на различни позиции, включително началник отдел и заместник-началник на митница. Ръководил е Митница "Кулата" и Митница-Пловдив. Инженер по електроника и автоматика, има и следдипломна квалификация по Международни икономически отношения и митническа политика в УНСС. Владее английски и руски език.

Румен Данев е назначен с ресор митническо разузнаване и разследване и правна дейност. Той е работил в Районния съд в Костинброд и като юрисконсулт. Работа в Агенция "Митници" започва през 1995 г. на експертна длъжност. От 2000 г. до 2009 г. е директор на дирекция "Митническо разузнаване и разследване". След напускане на митническата администрация е заемал различни юридически длъжности. Магистър по "Право" - завършил Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

Освободени от длъжностите им са досегашните двама заместник-директори на Агенцията Борислав Борисов и Георги Александров.

Припомняме, преди дни стана ясно, че досегашният шеф на Агенция "Митници" Георги Костов също е отстранен и неговото място се заема от Павел Тонев.