Прокуратурата не прави реклама на Волен Сидеров, а показва на гражданите, че каквото важи за тях, важи и за депутатите.

Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира неуспялото искане на прокуратурата за арест на народния представител, след като днес стана ясно, че държавното обвинение започва работа срещу Сидеров по още две производства.

Припомняме, че имунитетът на партийния лидер ще бъде искан и за нарушаване на обществения ред за събития през далечните 2011 и 2013 година.

Обвинител №1 изтъкна, че е разпоредил проверка на всички преписки, касаещи депутати, и така е попаднал на неправомерните прояви на Сидеров от 2011 година, когато главният прокурор все още не е бил встъпил в мандата си. „Стремежът ми е каквото за гражданите, това и за депутатите”, изтъкна Цацаров.

Коментирайки иска за арест на депутата за проявите му пред НАТФИЗ, Цацаров подчерта, че процесът е бил важен и от правна страна, и от гледна точка обществения интерес, но и за да покаже на хората какво е забранено и какво се наказва.

„Ако едни гражданин беше извършил всичко това, което е направил Волен Сидеров, то щяхте да ме питате защо още не е арестуван”, аргументира се главният прокурор.

Той използва възможността да благодари на колегите си от прокуратурата, както и на служителите на реда, които са запазили хладнокръвие и са свършили работата си професионално.

Междувременно news.bg научи, че парламентът ще чака лидерът на Атака Волен Сидеров сам да се откаже от имунитета си по новите две искания на главния прокурор. Все още няма да се мисли за комисия, която да разгледа имунитета на атакиста.

Припомняме, предишната комисия приключи работата си след двата драматични казуса с лидера на националистите. След като Волен Сидеров и съпартиецът му Десислав Чуколов останаха без депутатска защита, те прекараха и известно време в ареста.

Сега от мнозинството се надяват, че лидерът на Атака си е взел поука, особено след първоначалното си упорство да не си дава имунитета и да не се харчат средства за временна комисия, а и да спести извънреден труд на депутатите предколедно, като сам се даде на Темида.