Непълнолетен ще изтърпи наказание 8 години затвор за убийство и изнасилване на възрастна жена и за блудство с болно момиче, съобщиха от прокуратурата.

От Окръжната прокуратура в Търговище изпълниха искането за 8 години затвор за непълнолетния Ахмед Дж. Присъдата е била потвърдена с решение на Върховния касационен съд и е влязла в сила. Наказанието си осъденият ще изтърпи в поправителния дом в Бойчиновци. След като навърши пълнолетие през декември тази година, той ще бъде преместен в затвор.

Съдят 16-годишен, изнасилил и убил баба и блудствал с дете-инвалид

Съдят 16-годишен, изнасилил и убил баба и блудствал с дете-инвалид

Ахмед Дж. от село Гагово съзнавал, че нарушава закона

Непълнолетният Ахмед от село Гагово, който към момента на извършване на престъпленията, бил само на 15 години, бе предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище с четири обвинения. Той е съден за убийство, изнасилване и блудство с възрастна жена, както и за блудство с момиче.

Изнасилването и блудството на възрастната жена, която страдала от деменция, представляват особено тежък случай. Убийството й било извършено по особено мъчителен начин за жертвата, се казва в документите.

На 20 февруари тази година състав на Търговищкия окръжен съд го признал за виновен и по четирите обвинения, като му наложил да изтърпи най-тежкото от тях - 8 години лишаване от свобода в поправителен дом при общ режим.

Освен присъдата, Ахмед Дж. е осъден и на граждански иск, който първоначално е бил 30 000 лева, а с решението си Варненският апелативен съд го завишил на 50 000 лева. Размерът на иска е потвърден от ВКС.

На 18 април 2015 год. Ахмед срещнал на пътя между село Гагово и град Опака 74-годишна жена, която страдала от деменция. Жената обикновено тръгвала за село Гърчиново, където смятала, че живее. Осъденият пребил жената и я изнасилил.

Съдебните медици, извършили аутопсия на тялото на убитата, преброили 19 счупени ребра. Смъртта й според съдебномедицинската експертиза била бавна и мъчителна, съпроводена със силни и мъчителни болки, а причинените от сексуалния насилник травми съдебните медици квалифицирали като три средни телесни повреди. Тялото на жената било открито два дни по-късно от случаен минувач.

Блудствените действия с 14-годишно момиче Ахмед извършил на 20 ноември 2015 год. Той нападнал трудно подвижното момиче на улицата в село Гагово. Съборил го на земята и извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление чрез употреба на сила.

Ахмед Дж. е с лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон, но съдебнопсихиатричната експертиза е категорична, че той е разбирал свойството и значението на деянията си и е осъзнавал, че върши нещо незаконно.

При проведения по време на разследването следствен експеримент той сам посочил мястото, където е захвърлил пребитата и насилена възрастна жена, и обяснил с подробности действията си. Пред съда отрекъл да е извършител на деянията.