Прокуратурата ще поиска мярка "задържане под стража" за трите непълнолетни деца на 15, 16 и 17 години, обвинени за убийството на 59-годишния мъж във видинското село Гъмзово.

Това съобщиха на съвместен брифинг Окръжната прокуратура във Видин и Областната дирекция на МВР в града.

Установени са 3 лица извършители, които първоначално са задържани за 24 часа, а впоследствие задържането е продължено. Предстои прокуратурата да внесе иск непълнолетните да останат за постоянно в ареста, което се прави при изключителни случаи, когато става въпрос за лица под 18 години, посочи говорителя на Окръжна прокуратура- Видин.

На трите момчета е повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин. Припомняме, че заподозряно бе и 10-годишно момче, за което прокуратурата обяви, че ще бъде свидетел по делото, тъй като не подлежи на наказателна отговорност. Предоставена му е полицейска закрила, ще бъде разпитано в синя стая, след което ще бъде изготвено писмо до Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Целта е да се измъкне от семейната среда, тъй като имаше данни, че към детето ще бъде направен опит за въздействие с оглед да се прикрие извършеното престъпление, съобщиха още на брифинга.

Лицата са от малцинствата и има роднинска връзка между тях. Те също така са познати на полицията с извършване на домови кражби в населеното място, където живеят.

Като причина за убийството прокуратурата посочи възникнал скандал след продаден алкохол от пострадалия на трите обвиняеми лица, които не харесали качеството му.

По случая има един основен свидетел, който предстои да бъде разпитан.

Припомняме, на 2 януари двама местни жители откриха тялото на 59-годишния мъж в двора на къщата му. По трупа имало следи от насилие. Заподозрени за убийството бяха четири непълнолетни момчета.

Четирима непълнолетни са заподозрени за убийство във Видинско

Четирима непълнолетни са заподозрени за убийство във Видинско

Криминалистите установили тяхната съпричастност към престъплението