Полицията разби организирана престъпна група, разпространявала наркотици в Слънчев бряг

Директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов заяви, че групата е бил наблюдавана около два месеца, състои се от 8 души с ясно изразена йерархична структура. Шестима са граждани на Нигерия, а двама на Гана, добави той. По думите му чужденците са със статут на постоянно пребиваващи у нас.

Калоянов поясни, че престъпната група е разпространявала наркотични вещества на територията на курортен комплекс Слънчев бряг. Чужденците са продавали марихуана, екстази и кокаин, добави той.

Те са използвали тайници, в които съхраняват наркотичните вещества в курорта. Тайниците са се сменяли всеки ден. Местата, в които се държат наркотиците са най-различни - заровени в пясъка на плажната ивица, скрити в храстите или до малки търговски обекти в специално пригодени малки тайници, посочва директорът на бургаската полиция.

Той уточни, че чужденците са наели квартири в Слънчев бряг, а зареждането на тайниците не е ставало вечерта, а по обедно време. Един е обикалял с колело да следи дали има патрулиращи полицаи и дали районът е чист за осъществяване на сделка.

Подбирани са клиенти - предимно чужденци, и са им продавали наркотиците на различни цени. Установено е, че една доза марихуана от около 0,3 грама варира между 30-40, а в някои случаи и 90 лева за една цигара. Дозата кокаин от около 0,5 грама струва между 120 и 160 лева. Цената се определя и от състоянието на алкохолното опиянение на клиента, поясниха разследващите, каза още Калоянов.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че е внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 7 чужди граждани, обвинени в участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

От държавното обвинение посочват, че в хода на разследването са открити 140 таблетки екстази, над 100 джъмпера с марихуана, над 50 джъмпера с кокаин и сума в различни валути в общ размер на около 20 000 лева.

Полицията откри три вида дрога в хладилника в лятната квартира на столичен дилър в Созопол

Полицията откри три вида дрога в хладилника в лятната квартира на столичен дилър в Созопол

Иззети са 29 пликчета и лъжица с кокаин, 50 грама метамфетамин и над 700 хапчета екстази