Министърът на околната среда Емил Димитров отива на съд с ТЕЦ "Бобов дол". Това стана ясно от брифинг в Министерски съвет. 

ТЕЦ "Бобов дол" няма да работят, докато не си приведат всичките инсталации в ред и не ги лицензират, обясни пред медиите той. Вчера Димитров бе на инспекция в ТЕЦ-а. Проверка тече на прокуратурата.

Трябваше да се окаже съдействие, тъй като имахме проблем с дадени разрешителни, въведени мощности, гаранционни срокове, незавършени процедури, притеснения, че има опасни отпадъци, които се горят, поясни министърът на екологията. Там е нямало опасни отпадъци.

Ревизоро: Няма вредни емисии, но и всички разрешителни в ТЕЦ "Бобов дол"

Ревизоро: Няма вредни емисии, но и всички разрешителни в ТЕЦ "Бобов дол"

Поредно развитие по кризата с боклука

В тримесечен срок ТЕЦ-ът трябва да приведе в съответствие с економрите всичките си мощности. Проведената мощност е в незавършена процедура, стана ясно от думите на Димитров.

Посъветвах ги да спрат, те са на друго мнение и по всяка вероятност ще има принудителна административна мярка, изтъкна той. Тази мощност ще бъде спряна, докато не си приведат всичките инсталации в ред, не ги лицензират, не ги сертифицират и не получат съответното разрешително, няма да работят, закани се екологичният министър.

"Казал съм им тази мощност вчера да се ориентират към спиране, докато не получат разрешение, ще го получат и официално. Те са на друго мнение, ще се видим в съда", увери Емил Димитров.

Прокурори и следователи влязоха в ТЕЦ "Бобов дол"

Прокурори и следователи влязоха в ТЕЦ "Бобов дол"

Екоминистърът потвърди, че са горени отпадъци без разрешително

Припомняме, че проверка в ТЕЦ "Бобов дол" установи, че отпадъци са горени без разрешително.

Това e потвърдил и министърът на околната среда Емил Димитров, който беше на място. По думите му няма задържани.

По-рано днес прокурори и следователи влязоха в централата. Повод за посещението е разследването на прокуратурата за престъпления против народното здраве и околната среда.

ТЕЦ "Бобов дол": При нас няма опасни отпадъци, жертви сме на институциите

ТЕЦ "Бобов дол": При нас няма опасни отпадъци, жертви сме на институциите

Проверка в ТЕЦ "Бобов дол" установи, че отпадъци са горени без разрешително