Новото ръководство на "Кинтекс" внесе осъдителен иск срещу бившия изпълнителен директор на дружеството Александър Михайлов, информират от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

Искът е на стойност 920 721.12 лв. Той е за причинени вреди от дейността му като член на Съвета на директорите и изпълнителен директор. Михайлов е заплатил с тях два пъти за една и съща дейност.

Александър Михайлов бе начело на "Кинтекс" от 27.10.2021 г. до 10.05 2022 г., когато бе отстранен от поста.

Още през юни ръководството на Държавната консолидационна компания сезира прокуратурата за щетите, причинени на "Кинтекс" от уволнения директор. Тогава новото ръководство на дружеството направи ревизия на всички договори, сключени от него.

Установено бе, че без решение на Съвета на директорите и без разрешение от ДКК, Михайлов е сключил договор и е изплатил сумата на посредник за услуга, за която фирмата вече е имала абсолютно същия сключен договор.

Припомняме, че Александър Михайлов бе освободен от поста си от министъра на икономиката Коренлия Нинова. Мотивът за този ход е конфликт на интереси. От своя страна бившия шеф на Кинтекс отхвърли тези твърдения и заяви, че това е опит да бъде дискредитиран.

Бившият шеф на „Кинтекс“ с жалба в съда срещу Нинова

Бившият шеф на „Кинтекс“ с жалба в съда срещу Нинова

Той публикува входираната и жалба в съда.