Тактически оперативни операции, които изпълняват екипите за охрана, както и синхронно кормуване между двама служители. Това представиха пред медиите екипите на НСО като тренировка на летище "Доброславци".

За да се постигне цялата стиковка между служителите на НСО са необходими много години, но това са постоянни тренировки и работа с партньор. Преди две седмици е възстановен учебният процес след началото на кризата с коронавируса.

"На мен ми харесаха, не са загубили тренинг". Такава оценка даде полковник Емил Стоев след проведеното учение на НСО на летище "Доброславци". Той е доволен от проведеното учение.

Всяка седмица по три пъти се провеждат тактически занятия. "Имаме си занятия по стрелкова подготовка, бойноприложни английски техники. Опитваме се да станем европейци", изтъкна полковник Стоев.

Подборът на служителите на НСО се прави строго и има първоначални конкурси.

Проведеното учение е част от изпита, но има още три елемента към ситуациите. От оценката зависи и годишната атестация на НСО.

Полковник Емил Стоев отказа да коментира критиките към НСО, защото поне те искали да останат професионалисти.

Той посочи, че много трудно се взимат кадри от военните училища. Иначе отвсякъде взимаме кадри, стига да издържат на нормативите, които сме заложили, каза още полковник Стоев.