Няма допуснати нарушения по случая с починалото в Университетската АГ-клиниката на 22-ри септември новородено, както и при проведеното лечение на майката Весела Грамовска.

Това показват резултатите от извършената проврека от Районния център по здравеопазване (РЦЗ) по жалбата на родителите срещу екипа на отделението.

Това съобщи д-р Надежда Цветкова, цитирана от Радио Пловдив.
Тя уточни, че лекарите и персоналът на отделението са действали адекватно и съгласно правилата за добра медицинска практика, направили са всичко възможно както за майката така и за плода.

Според медицинската документация и последвалата аутопсия новороденото е било с изключително ниски жизнени функции, липса на рефлекси, множество увреждания и кръвоизливи и въпреки, че е било реанимирано е живяло само няколко часа.

Припомняме, това твърдеше и шефът на клиниката по акушерство и гинекология в Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив проф. Никола Милчев

Съгласно действащата нормативна база в такива случаи не се издава акт за раждане, нито удостоверение за смърт, пояси д-р Цветкова.

В момента трупчето се съхранява в университетската болница.
Случаят се проверява и от Окръжна прокуратура - Пловдив.