Няма удовлетворителен резултат от втората среща по Бюджет 2018 между представителите на Синдиката на служителите в затворите в България и Министерството на правосъдието.

Това съобщиха от пресцентъра на синдиката. 

От там припомнят, че на 22-и октомври правосъдният министър Цецка Цачева увери синдикатите за предприети стъпки от страна на министерството с оглед удовлетворяване на исканията за по-високи заплати и изравняване на допълнителните възнаграждения за специфични условия на труд с тези на служителите в МВР.

"Първият ни политически приоритет, по който работим, е за изравняване на статута на двете главни дирекции с целия сектор "Сигурност", заяви тя след края на заседанието.

Днес от правосъдното ведомство са представили параметри на проектобюджет на министерството на правосъдието, който слиза под минимума искания, по които има постигнато съгласие, недоволстват от синдиката.

След водените повече от четири месеца преговори, отказът на Министерството да изпълни поети вече ангажименти към разрешаване на поставените искания, създава изключително голямо напрежение сред работещите в ГД"Изпълнение на наказанията" и ГД"Охрана", се казва още в изявлението.

В тази връзка на 03.11.2017г., УС на Синдикат на служителите в затворите в България ще проведе разширено заседание с представители на синдикалните дружества на сдружението за обсъждане на варианти за следващи действия.