За съставяне на неверни официални документи - протоколи от медицински комисии и амбулаторни листове, срещу две лекарки и медицинска сестра от ДКЦ Пловдив е повдигнато обвинение от Районната прокуратура в града.

През юли и началото на този месец те са фалшифицирали документите, за да бъдат използвани пред фирми вносители или дистрибутори на помощни средства. Това съобщи БНР.

При извършване на престъплението трите са действали по схема без при тях да са се явили пациентите, за които се издават протоколите, уточняват от прокуратурата.

При проверката е установено, че като председател и член на неврологичната Лекарска консултативна комисия при ДКЦ „Пловдив" двете лекарки са вземали и суми от 40 и 70 лв. за издаването на един протокол.

Част от получените пари са били намерени при обиска на кабинетите им. По тази причина досъдебното производство е разделено като част от него е изпратено на Окръжна прокуратура за обвинение в подкуп.

В момента едната лекарка и медицинската сестра са задържани за 72 часа. Другата лекарка, която е била в чужбина и при завръщането си е разбрала за арестите, се е укрила. Жената е обявена за издирване.