Плевенската прокуратура обвини 25-годишен, опитал да изнасили две жени, които отивали на работа, съобщиха от прокуратурата.

Васил В. е обвинен за това, че на 25 юли 2015 г. в Плевен се опитал да се съвкупи с жена, като я принуди към това със сила. Деянието му останало недовършено по независещи от него причини - това е престъпление по чл.152 ал.І, вр. чл.18 от НК.

Същият ден малко по-късно мъжът нападнал друга жена и й счупил ръката. И този опит за изнасилване останал недовършен по независещи от него причини - престъпление по чл.152 ал.ІІІ, вр. ал.І, вр. чл.18 от НК.

На 24 юли 2015 г. обвиняемият дошъл в Плевен, като носел със себе си флакон със спрей. Вечерта посетил заведения и употребил алкохол. Сутринта, когато тръгнал да се прибира, решил да удовлетвори нагона си, нападайки някоя придвижваща се по улиците в ранните часове на деня жена.

25-годишният мъж отишъл в района на жп гарата и се скрил до купчина автомобилни гуми. По същото време от там минала жена, която отивала на работа. Мъжът започнал да я дърпа към близките храсти. В този момент в близост минал лек автомобил с хора, които спрели. Това принудило обвиняемия да пусне пострадалата.

Веднага след този опит, мъжът отишъл в района на ул."Поп Богомил" и отново се скрил. Издебнал друга жена, която също отивала на работа и я нападнал. В опит да я принуди да изпълни волята му й счупил ръката. Жената се съпротивлявала и викала, минали хора, които й се притекли на помощ.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.