Бившият борец и олимпийски медалист по борба Кирил Терзиев е обвинен за закана за убийство срещу плеймейтката Светлана Гущерова и във вторник му е наложена мярка "подписка". Това са потвърдили от Софийската района прокуратура, цитирани от "Нова".

Сигналът е подаден на 3 юни в полицията. Първоначално Терзиев е бил обявен за общодържавно издирване, но сам се е явил в столичното 4-о районно управление.

Гущерова твърди в социалните мрежи и пред медии, че е била ударена от него пред очите на трите ѝ деца, като преди това мъжът е отправил няколко заплашителни реплики. Според нея, нападението е заснето от охранителни камери, а записите от тях са предадени на полицията.

Бившият борец е познат на семейството, но от година не поддържат връзка. Гущерова отхвърля версията нападението да е свързано с неизяснени финансови отношения. 

Терзиев отрича пред медиите да е удрял Гущерова или да е имал неизяснени финансови отношения със семейството.

Според източници на "Нова", експертиза е установила, че има засягане на фасетите на 36-годишната жена, но няма избити зъби.

МВР не са потвърдили дали в 4-то РПУ има регистрирани сигнали срещу Терзиев и какъв е техният брой.

Предстои изготвянето на експертизи и провеждането на разпити. Разследването по закон е два месеца, но може да бъде удължено.