Двама братя от санданското село Джигурово са обвинени и ще отговарят пред съда за бруталното убийство на техен съселянин, което извършили с особена жестокост, съобщиха от прокуратурата.

Окръжните обвинители от Благоевград внесоха за разглеждане в съда обвинителния акт срещу братята Бойко Ш. (на 24 години) и Емра Ш. (на 20 години).

Обвиняемите са местни - от Джигурово. Безработни са и са известни сред съселяните си като агресивни и конфликтни личности, често нарушаващи обществения ред.

Двамата често нападали жертвата Никола П. (на 44 години), който от около 15 години работел като кравар в местността "Обора".

Хората го познавали като скромен, тих и добър човек и се обръщали към него с името Кайо.

Мъжът споделял за страха си от братята на свои познати. Освен че неведнъж бил пребиван от тях, през 2015 г. дори му разрязали ухото със стъклено шише.

Вечерта на 19.09.2016 г., в центъра на селото, без никаква причина Бойко Ш. започнал да се заяжда с Никола П.

Свидетели на това станали седящи на маса техни съселяни, които му направили забележка за държането. Агресивният мъж грубо отвърнал със заплашителни думи да не се намесват. Към 23.00 ч. всички се разотишли.

На следващата сутрин местен жител открил пред обора неподвижното тяло на Кайо с окървавено лице.

В хода на разследването било установено, че в нощта на инцидента двамата братя настигнали пострадалия в района на бившия селскостопански двор и му поискали цигара. Отказал им и те жестоко го пребили. Ударите били нанасяни с дървен кол и тухли по главата и цялото му тяло.

Братята Бойко Ш. и Емра Ш. били задържани от полицейските служители същия ден. От 21.09.2016 г. спрямо тях е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Предстои насрочване на делото от съда.