Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем и "любовника" на банковата служителка от Варна, източила над 1 млн. лева.

Към наказателна отговорност е привлечен и 30-годишният Сергей М. от Монтана. Повдигнато му е обвинение за измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай и му е наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 10 000 лева.

Припомняме, 38-годишната специалистка от отдел "Банкиране на дребно" в клон на българска банка във Варна е в ареста от края на ноември 2019 г., след като стана ясно, че е присвоила над 1 млн. лева от сметки на вложители.

Оставиха в ареста банковата служителка от Варна
Обновена

Оставиха в ареста банковата служителка от Варна

Грозят я до 20 години затвор

Присвоените средства в периода от 1 януари 2018 г. до 21 ноември 2019 г. били превеждани на Сергей, с когото банковата служителка се запознала в интернет. По време на виртуалната връзка служителката изпращала с колети присвоените средства, както и лични средства, включително изтеглени от нея и нейни роднини кредити.

Между нея и Сергей от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Пред разследващите тя обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който уж бил негов братовчед. Впоследствие обаче се оказва, че това е истинското му име.

Разследването на досъдебното производство е възложено на екип от следователи от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна.

"Любовникът" на банковата служителка, източила 1 млн.лв., не е обвинен

"Любовникът" на банковата служителка, източила 1 млн.лв., не е обвинен

Засега няма доказателства за неговата вина