Варненският окръжен съд остави за постоянно в ареста банковата служителка, източила близо 1 млн. лева от сметки на клиенти.

Искането беше внесено от прокуратурата тази сутрин.

38-годишната Невена - специалистката в отдел "Банкиране на дребно" във варненски офис на банка, беше привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

19 вложители са били ощетени от обвиняемата с общо 1, 22 млн. лева. Тя подписала и запис на заповед в полза на банката заради присвоената сума, след като била разкрита.

Припомняме, 38-годишната жена беше арестувана преди дни по сигнал на варненска банка, че е източила един милион лева от чужди банкови сметки.

Тя изпращала парите на своя виртуален приятел от монтанското село Мокреш. 29-годишният мъж, който се представял като Мирослав, е безработен, но благодарение на банковата служителка води охолен начин на живот. Самата тя също правила екзотични пътешествия.

"Любовникът" на банковата служителка, източила 1 млн.лв., не е обвинен

"Любовникът" на банковата служителка, източила 1 млн.лв., не е обвинен

Засега няма доказателства за неговата вина

Пред разследващите обвиняемата обяснила, че Мирослав искал парите, за да реши свои финансови проблеми с лихвари. За трите години общуване в интернет двамата никога не са се виждали на живо, а жената имала само три негови снимки.

В съдебната зала тя изрази съжаление за действията си и поиска да й бъде определена мярка за неотклонение "Домашен арест".

Съдът прие аргументите на прокуратурата, че има обосновано подозрение, че Невена е извършила престъплението и че има опасност да се укрие и да извърши друго престъпление.

За деянието си тя може да получи от 10 до 20 години.

Решението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.