Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 43-годишен мъж. Той е обвинен, че в условията на повторност е седнал зад волана след употребата на алкохол. Това съобщиха от прокуратурата.

С.С. е извършил деянието в изпитателния срок по предходно осъждане от 2022 година за същото престъпление.

Обвиняемият е задържан на 26 септември 2023 година, след като причинил ПТП с материални щети и избягал от местопроизшествието. При извършената от полицейските органи проверка било установено, че С.С. се е качил да шофира след като е консумирал алкохол.

Дрегерът отчел концентрация от 2,47 промила в издишания въздух. Мъжът бил задържан и отведен в болнично заведение, където му била взета кръвна проба за химически анализ.

Неизрядният водач е задържан за срок до 72 часа от наблюдаващия случая прокурор, който ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", спрямо него. Предстои Районната прокуратура да поиска от съда да бъде наложена обезпечителна мярка "запор" върху лекия автомобил, с оглед последващото отнемане в полза на държавата, съобразно измененията в НК.

Превозното средство на обвиняемия е иззето.

В Добрич търсят къде да държат отнетите коли на пияни и дрогирани шофьори

359 са били досъдебните производства за шофиране след употреба на алкохол и наркотици през 2022 г.