Директорът на дирекция "Поддръжка на инфраструктурата" към Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Георги Златев е обвинен за трагичния инцидент в тунела "Ечемишка". Това обяви на брифинг шефката на Окръжната прокуратура в София Наталия Николова.

В момента Златев дава обяснения. Спрямо него преди около час е взета мярка "Подписка".

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че кръгът от обвиняеми лица не е изчерпан.

Припомняме, че Златев е сред уволнените след трагичния инцидент, при който жена загина в тунел "Ечемишка" в началото на месеца. Осветително тяло падна върху колата, в която пътувала жената.

Миналата седмица главният прокурор разпореди спешна проверка за парите, използвани за ремонта след инцидента в тунела. Експерти в АПИ проверяват предоставената сметка от "Автомагистрали". 

Жена загина по нелеп начин в тунела "Ечемишка"
Обновена

Жена загина по нелеп начин в тунела "Ечемишка"

Осветително тяло е паднало върху автомобил

Златев е обвинен заради немарливо изпълнение на правно-регламентираната дейност, представляваща източник на повишена опасност, свързана с ремонт и поддръжка на пътно съоръжение, заяви шефката на Окръжната прокуратура.

Георги Златев е получил три доклада от "Автомагистрали" по повод състоянието на конструкцията на осветителните тела и е подчертано, че тя има нужда от ремонт. Два от докладите са от 2015 г., а един е от 13 юли 2016 година.

Продължава разследването на всички длъжностни лица, които са били ангажирани с ремонт и поддръжка.

Наказанието, което може да получи Златев, е от една до 6 години лишаване от свобода.

Ако има лица с имунитет, бе уточнено, че са налице процедури в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) и Изборния кодекс.