Прокуратурата внесе обвиненителен акт срещу Любомир К. за причинена смърт по непредпазливост след умишлено нанесена средна телесна повреда. Второто обвинение към него е за лека телесна повреда по хулигански подбуди на друг човек, съобщиха от прокуратурата.

На 20 ноември 2016 г. пред заведение на столичната ул. "Княз Борис I" обвиняемият е ударил с юмрук лицето клиент на барчето. Ударът е контузил черепа и главния мозък на пострадалия, който е починал девет дни по-късно.

Шофьор наби пешеходец в Сливен след скандал на пътя

Шофьор наби пешеходец в Сливен след скандал на пътя

Водачът е задържан, а момчето е със счупен нос

Смъртта на единия пострадал и временното разстройство на здравето на другия са причинени от забележка.

Инцидентът става около 17 часа на 20 ноември 2016 г. Обвиняемият Любомир К. управлява лек автомобил по ул. "Княз Борис I".Движението било натоварено, а водачите на автомобилите форсирали двигателите и употребявали клаксони. Това смущавало клиентите на заведенията, разположени по тротоара на улицата.

Докато преминава край една от масите на заведението Любомир К. натиснал клаксона за пореден път и клиентите му направили забележка да прояви търпение, тъй като друг автомобил в момента прави маневра. Любомир К. реагирал бурно, като започнал да ги заплашва от автомобила си, след което се оттеглил.

Десетина минути по-късно се върнал пеша при тях и ударил с юмрук в лицето на единия от клиентите. Мъжът паднал на земята, ударил си глава в плочките на заведението и изпаднал в безсъзнание.

Любомир К. продължил агресията си, като ударил втория пострадал със стол и след падането му на земята му нанесъл удари с крак в областта на главата, което довело до отоци, кръвонасядания и охлузвания по лицето.

Ако бъде признат за виновен Любомир К. може да получи влезе в затвора от две до осем години.