Окръжна прокуратура - Пловдиш внесе обвинителен акт срещу служител на ДАНС за изнудване и получаване на подкуп през миналата година, съобщава БНР. Обвиняемият на два пъти е поискал и получил от фермер от село Ведраре подкуп в размер на 2250 лева.

Той поискал парите заради констатирани нарушения от страна на земеделски производител по време на проверки за усвояването на евросредства. Мъжът твърдял, че спрямо фермера се води проверка, има събрани материали за негови нарушение като може да се стигне до арест.

За да си затвори очите, служителят на ДАНС единия път взел 1500 лева, а вторият - 750 при поискани 1000 лева. До ареста му се стигнало след подаден сигнал за изнудване.

На обвинения е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 5000 лева. По делото са разпитани свидетели, извършени са експертизи, иззети са веществени доказателства. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Ако бъде признат за виновен служителят на ДАНС го чака наказание лишаване от свобода до 6 години и глоба до 5 хиляди лева.

Задържаният за подкуп служител на ДАНС остава в ареста

Задържаният за подкуп служител на ДАНС остава в ареста

Заради риска да извърши друго престъпление…