Окръжна прокуратура-Сливен предаде на съд трима, обвинени в отвличане на мъж в село Събрано, община Нова Загора, съобщиха от прокуратурата. Христо Радев, Вълери Арсов и Тодор Марчев на 06 юни 2015 година в село Събрано, община Нова Загора, в съучастие отвлекли  мъж по особено мъчителен и опасен за здравето на отвлечения начин.

На 05 юни 2016г. Радев и пострадалият, които се познавали, се спречкали по битови причини. Отправили си обиди, но били разтървани от други хора. След спора, Радев решил да си отмъсти и се свързал със свои приятели. Около 01:00 часа на 06 юни 2015г. тримата подсъдими пристигнали в село Събрано.

Паркирали автомобила си пред къщата на пострадалия, влезли в двора на имота и започнали да викат мъжа да излезе. По това време пострадалият бил в къщата заедно със своята баба и с негови приятели. Те познали Радев по гласа, като момиче излязло от къщата и помолила подсъдимия да си тръгне и да не прави глупости.

Радев и Марчев обаче накарали момичето да се отмести, за да влязат вътре. Подсъдимият Марчев се представил за полицай и обяснил, че са там, тъй като Радев подал жалба срещу пострадалия. Приятелите на пострадалия опитали да спрат  подсъдимите, но не успели.

Радев влязъл в стаята. Там Впоследствие Радев съобщил на Марчев, че не е хванал правилния човвидял един от приятелите на пострадалия, тъй като не знаел как изглежда търсеният от Радев мъж, го хванал, блъснал и закопчал с белезници. ек. Марчев откопчал белезниците и освободил мъжа.

Видял какво става, пострадалият излязъл от къщата. Подсъдимите Арсов и Марчев се нахвърлили върху него, хванали му ръцете, извили ги, хвърлили го на предния капак на автомобила и му поставили белезници. Подсъдимите започнали да го удрят и ритат, а Арсов го обискирал под претекст, че полицай  го обискира за оръжие и забранени вещества.

След нанесения му побой, подсъдимите не спрели с агресивните действия. Арсов и Марчев вдигнали пострадали и го вкарали насила в автомобила. Потеглили, като докато пътували, Арсов и Марчев удряли пострадалия, след тях в други автомобили пътували приятелите на отвлечения. След като излезли от селото Радев, който управлявал автомобила го спрял. Арсов и Марчев слезли и свалили пострадалия, отново му нанесли побой, обърнали му тениската на главата, изхвърлили го в канавката и потеглили в посока Стара Загора.

Към момента тримата подсъдими са с определени мерки за неотклонение „задържане под стража“. Окръжен съд-Сливен е насрочил делото за 25 май 2016г.