Специализирано звено "Антикорупция - СГП привлече като обвиняеми Емил Христов, Денислав Маринов и Иван Дамянов - тримата служители на МВР за кражба на 367 218 кутии цигари без бандерол, на стойност 2 305 491 лв.

Кражбата е извършена през 2014 г., а цигарите са представлявали веществени доказателства. Те са съхранявани в склад на МВР в с. Згалево, чрез използване на техническо средство и моторно превозно средство, като кражбата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай - престъпление по чл. 196 а вр. с чл. 195 ал.1 т.4, вр. с чл. 20 ал.2, вр. с чл. 26 ал.1 от НК.

Христов, Маринов и Дамянов са задържани с постановление на прокурор за срок до 72 часа и предстои утре на 01 март, да бъде внесено искане в Окръжен съд гр. Плевен за вземане на най- тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо тримата обвиняеми.

Полицаи откраднали 367 218 кутии цигари от склад на МВР

Полицаи откраднали 367 218 кутии цигари от склад на МВР

Цигарите били доказателства по досъдебно производство

Разследващите са установили, че кражбата е извършвана основно през нощта, като извършителите са влизали в помещенията с помощта на стълба през капандура във вътрешната част на склада, от където са изнасяли кашони с цигари.

Цигарите са били разпространявани на територията на област Плевен.

Припомняме, че под ръководството на СЗ "Антикорупция" - СГП се провежда разследване за извършена кражба на 367 218 кутии цигари без бандерол, на стойност 2 305 491 лв., представляващи веществени доказателства по досъдебно производство на Районна прокуратура - Плевен.