Влогърът Симон Милков е привлечен към наказателна отговорност за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и изразяващи явно неуважение към обществото, отличаващи се с дързост, при условията на повторност, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Действията на Милкова са провокирани от опита на полицейски служител да изпълни своите служебни ангажименти във връзка със сигнал за неправилно паркиран лек автомобил.

Той е задържан на 31 юли около 11:00 часа, когато същият реагирал бурно на действията на полицай от ОД на МВР - Варна, свързани със санкциониране на неправилно паркиран автомобил на негов приятел. Симон Милков започнал да обижда служителя на Първо РУ, държал се грубо и арогантно и дори се заканил да уволни директора на ОД на МВР в града. След като не спрял да се държи непристойно и след пристигането на полицейски патрул, същият бил задържан от органите на реда.

При извършените проверки полицията установила, че 33-годишният мъж е известен на МВР - осъждан е за хулигански прояви и има висящо дело отново за непристойни действия в Районен съд - Велико Търново. Издирван е и във връзка със съдебно производство.

Работата по образуваното бързо производство продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. На влогъра е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Припомняме, че на 19 юли Симон Милков се яви на изслушване на временната парламентарна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства около "Исторически парк" на Ивелин Михайлов. Тогава Милков изложи свои разследвания относно "Исторически парк" и разказа, че е подавал редица сигнали, но вместо да търсят тези, срещу които се подават сигналите, го викат на разпити в съответните институции.

Милков се оплака, че е подложен на психологически натиск от хората на Ивелин Михайлов, включително и заяви в началото на изслушването си, че само вчера е получил десетки имейли и съобщения със заплахи, че ще извадят за него секс компромати. Всички хора, които работят с него по разследването, са заплашвани.

На Сарафов, ДАНС, МВР и НАП не им се обяснява за "Исторически парк"

На Сарафов, ДАНС, МВР и НАП не им се обяснява за "Исторически парк"

КФН подала първия сигнал още през 2019