Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

Попов е предаден на съд за извършена от него измама, преди да стане министър. На неустановена от прокуратурата дата през месец август 2012 година, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8 000 лв., Попов заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу горепосочената сума служители от транспортното министерство ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни (разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт).

Повдигат обвинение на зам-министъра на транспорта Ангел Попов

Повдигат обвинение на зам-министъра на транспорта Ангел Попов

Обвинението е за измама на стойност 8000 евро за издаване на разрешителни

Държавното обвинение обяснява, че не е установено към 2012 година Попов да е имал някакво служебно или лично отношение към работната група в Министерството на транспорта.
Днес обаче той е заместник-министър на транспорта
, информационните технологии и съобщенията.

Въпреки че нямал отношение към работата на транспортното ведомство, Попов създал невярното впечатление у управителя на транспортната фирма, че може да повлияе върху решението на министерството, като предаде различни суми на някои от членовете му.
Зам.-министърът дори назовал хората поименно. В действителност обаче това било обективно невъзможно, тъй като сочените от него лица изобщо не били част от тази работна група.

Цацаров иска от Министерски съвет обяснения за Ангел Попов

Цацаров иска от Министерски съвет обяснения за Ангел Попов

Главният прокурор се е самосезирал по публикация

Към момента зам.-министъра е с определена мярка за неотклонение "Подписка". Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание затвор от 1 до 6 години.

Припомняме, при назначаването на Ангел Попов за заместник-министър превозвачески организации протестираха. В писмо до премиера Бойко Борисов, те посочиха и данни за злоупотреби от страна на Ангел Попов. Превозвачите заплашиха, че ще откажат да работят със зам.-министъра. По-късно обаче самият Попов обяви, че съди транспортната организация, която протестира срещу него. Фирмата била с отнет лиценз.

Патриотите в защита на зам.-транспортния министър Ангел Попов

Патриотите в защита на зам.-транспортния министър Ангел Попов

Вървим в правилната посока, смята Борис Ячев