Пред Варненския апелативен съд, днес, 27 юли се обжалва присъдата на Окръжен съд Силистра, с която двама мъже получиха 20 и 15 г. затвор при първоначален строг режим на изтърпяване за умишлено убийство. Първата съдебна инстанция е присъдила 20 г. лишаване от свобода на 25-годишния Любомир Коларов и 15 г. затвор за Станислав Владов на 21 години. Двамата са признати за виновни за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин.

Припомняме, че на 14 февруари миналата година Любомир и Станислав отиват до дома на съселянина си - Тодор. Двамата искали да предупредят жертвата да не обижда и разнася слухове за поведението на майката на Станислав, с която Любомир живеел на семейни начала.

Осъдиха рецидивисти, убили жестоко безпомощен човек

Осъдиха рецидивисти, убили жестоко безпомощен човек

Двамата са осъдени на 20 и 15 г. затвор

Тодор не излязъл от дома си, но тогава двамата започнали да замерват къщата му с керемиди. След като човекът излязъл в двора на къщата си Любомир го ударил с вила през оградата на двора. Пострадалият започнал да отстъпва назад, спънал се и паднал на земята. Тогава двамата подсъдими влезли в двора и започнали да го бият с ритници, юмруци, с дървената част на вилата и да го мушкат с остриетата й.

Според съдебномедицинската експертиза на жертвата са нанесени минимум 25 удара в главата, горната част на тялото и корема, счупени ребра и разкъсване на далака, причинило масивен кръвоизлив - причина за смъртта на 55-годишния Тодор.

Днес съдът разпита майката на Станислав и жената, с която съжителства и от която има 2 деца.

Адвокатите на подсъдимите поискаха преквалификация на деянието от умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост, в непредумишлено причиняване на смърт, вследствие на нанесена телесна повреда. Както Любомир, така и Станислав се разкайват за стореното. Прокуратурата поиска от втората съдебна инстанция да не уважи искането за преквалификация на престъплението