Все още не е пристигнала Европейска заповед за арест за 26-годишния българин, който в Германия се разследва за бруталното нападение в метрото в Берлин. 

Към настоящия момент няма получена европейска заповед за арест в страната ни по конкретния случай, посочват от МВР в нарочно съобщение по повод и като отговор на публикации в медиите. 

Нападателят в Берлинското метро е 26-годишен българин, съден за кражби

Нападателят в Берлинското метро е 26-годишен българин, съден за кражби

Живее на семейни начала с жена от ромския квартал "Максуда"

Българските полицейски служби работят в непрекъснат контакт с германските си колеги, всички отправени от тяхна страна искания за информация се обработват и своевременно се предоставят исканите данни, се посочва още в съобщението на МВР.

Разследването се води от германските власти. Има издадена заповед за арест на български гражданин на територията на Германия.

Германия издирва българин за брутално нападение в метрото на Берлин

Германия издирва българин за брутално нападение в метрото на Берлин

Полицията е идентифицирала нападателя

Припомняме, германските власти разпознаха като нападател 26-годишният българин Светослав Стойков - мъж, който е родом от Добрич, живее в циганския квартал "Максуда", с богато криминално досие - кражби, грабежи и хулиганство. Предполага се, че за последно е бил в страната преди около месец.

Освен това според информацията до този момент, всичко от групата на нападателя са българи.

Германия бе потресена от бруталното видео, станало известно едва след публикацията му в медиите.

На него се вижда как един група млади мъже приближава в гръб младо момиче, което слиза по стълбите на берлинското метро, и я рита в гръб. Нищо не подозираща, тя пада повече от 7-8 стъпала надолу и остава на земята. Групата мъже се отдалечава, като един от тях дори взима изпусната бутилка от бира.

Първоначално стана ясно, че един от групата е идентифициран и арестуван от полицията. Той също бе българин, но бе освободен от ареста, тъй като не е пряк извършител.